×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . 12. Evropský kongres lesní pedagogiky

12. Evropský kongres lesní pedagogiky

14. 10. 2017

Střední lesnická škola Žlutice jako člen pracovní skupiny Ministerstva zemědělství zabývající se lesní pedagogikou se nejen účastnila, ale především podílela na přípravě a organizaci 12. Evropského kongresu lesní pedagogiky, který se konal poprvé v České republice. Kongres probíhal ve dnech od 3. do 6. října v kraji Vysočina. Kongresu se zúčastnilo přes 140 lesních pedagogů z 16 zemí z celé Evropy.

Kongres oficiálně zahájil hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a náměstek ministra zemědělství Patrik Mlynář a čeští a mezinárodní vrcholní představitelé pořádajících organizací.

Program společného setkání zahrnoval nejen odborné přednášky, ale i praktické ukázky přímo v terénu. Kongres každoročně seznamuje účastníky s novinkami v oblasti lesní pedagogiky, umožní jim načerpat inspiraci od zahraničních kolegů i získat důležité kontakty pro následnou spolupráci.

Součástí programu letošního setkání byl například Market of Activities, tedy ukázky aktivit lesní pedagogiky přímo v lese, nebo Night Forest, což je ukázka večerních programů o lese v lese od několika českých organizací.

Žáci Střední lesnické školy Žlutice se zapojili do role organizátorů, dále si připravili ukázku Night Forest, tedy nočního lesa. Seznámili účastníky s tím, jak se les chová v noci a jaké různé zvuky můžeme v nočním lese slyšet a s čím vším se můžeme v noci v lese setkat. Dále společně s ředitelkou SLŠ Žlutice vedli workshop, který byl zaměřen na oblast hospodářské úpravy lesa a možnostech využití tohoto oboru při programech lesní pedagogiky a seznámili účastníky s aktivitami a hrami, které lze v lese hrát.

Celé čtyřdenní vystoupení a aktivity vedli naši žáci v anglickém jazyce, za které si také vysloužili pochvalu nejen od organizátorů, ale i odborníků a lesních pedagogů z celé Evropy, kteří se kongresu účastnili.

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality