×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . XII. ročník regionálního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests) na Střední lesnické škole ve Žluticích

XII. ročník regionálního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests) na Střední lesnické škole ve Žluticích

06. 05. 2022

Dne 05.05.2022 se Střední lesnická škola Žlutice, p.o. stala místem konání již XII. ročníku regionálního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests), která se stává čím dál více populárnější.

Soutěžilo se ve třech disciplínách, a to z vědomostního testu z oblasti lesnictví, lesních ekosystémů a lesnické politiky. Druhou disciplínou byla poznávačka, ve které soutěžící museli správně určit rostliny, živočichy, stromy a horniny vyskytující se v lese a v jeho blízkosti. Třetí disciplína byla praktická část. V praktické části měli soutěžící rozdělat oheň, ale nebylo to vůbec jednoduché, k rozdělání ohně měli pouze 5 minut, použít mohli jen přírodniny a k dispozici měli pouze 4 sirky.

V regionálním kole se utkalo 6 družstev v kategorii mladší žáci a 4 družstva v kategorii starší žáci. Vítězem kategorie mladší žáci bylo družstvo ze Základní školy Havlíčkova Kraslice ve složení Rozálie Germušková, Lucie Bauerová, Sára Červenková. V kategorii starší žáci zvítězilo domácí družstvo ze Střední lesnické školy Žlutice se soutěžícími Alois Fatura, Běla Vaculíková a Adam Martínek. Vítězové obou kategorií postupují do národního kola soutěže, které se uskuteční v červnu v Kostelci nad Černými lesy pod záštitou Fakulty lesnické a dřevařské, České zemědělské univerzity v Praze.

Všem soutěžícím děkujeme za účast, za krásné setkání, výměnu zkušeností, které probíhalo v přátelském duchu, a vítězům obou kategorií přejeme hodně štěstí v národním kole.

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality