×
Co hledáte?
Úvod . Události . Naše škola hostila regionální kolo soutěže YPEF

Naše škola hostila regionální kolo soutěže YPEF

25. 03. 2015

Dne 24. 3. 2015 proběhlo na SLŠ Žlutice regionální kolo soutěže YPEF – Young People in European Forests (Mladí lidé v evropských lesích). Regionálního kola se zúčastnila celkem 3 družstva. Z toho 1 družstvo ze ZŠ Manětín (Markéta Cimlerová, David Hanus a Martin Smutný) z kategorie mladších žáků, kteří získali celkem 55,5 bodů a stali se tak i vítězi v kategorii mladších žáků.

V kategorii starších žáků soutěžila dvě družstva, obě ze SLŠ Žlutice (Gabriela Hamouzová, Filip Vopěnka a Petr Starenko) a (Natálie Němejcová, Michal Mašát a Jakub Šilhánek). Vítězem se stalo družstvo s těmito členy: Natálie Němejcová, Michal Mašát a Jakub Šilhánek, kteří získali celkem 77 bodů. Druhé družstvo získalo 53,5 bodů.

Žáci soutěžili ve třech disciplínách, a to z testu všeobecných znalostí, jehož součástí byl i příklad na výpočet výnosů z honitby, poznávačka (stromy, horniny a minerály, savci, ptáci, hmyz a brouci, rostliny, stromy a keře) a praktická částí byla práce s porostní mapou.

Vítězná družstva v obou kategoriích postupují do národního kola, které se bude konat v dubnu v Kostelci nad Černými lesy.

Všem účastníků děkujeme za perfektní výkony a vytvoření skvělé atmosféry, vítězům moc gratulujeme a přejeme hodně štěstí v národním kole a už nyní se těšíme na regionální kolo v roce 2016.

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality