×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Místní kolo soutěže YPEF

Místní kolo soutěže YPEF

22. 02. 2017

Dne 20.2.2017 proběhl na Střední lesnické škole ve Žluticích, p.o. již VII. ročník soutěže YPEF (Young People in European Forests). Soutěžilo se ve dvou kategoriích mladší a starší žáci. V kategorii mladších žáků se mezi sebou utkala družstva ze ZŠ a ZUŠ Žlutice a ZŠ Manětín. V kategorii starších žáků své vědomosti a dovednosti porovnali žáci ze SLŠ Žlutice.

Soutěžilo se ve třech disciplínách. První disciplínou byl test o 20 otázkách, které byly z oblasti lesnictví, ekologie a přírody. Druhou disciplínou byla poznávačka, kde měli soutěžící správně určit zvířata, rostliny, plody, semena, šišky, stromy, stopy, horniny a minerály. Třetí částí soutěže byla praktická část, hod různě velkými a těžkými šiškami na cíl.

V kategorii mladších žáků se na 3. místě umístilo družstvo ze ZŠ a ZUŠ Žlutice (Šebestián Bok, Matyáš Veselý, Simona Šittová), 2. místo obsadilo opět družstvo ze ZŠ a ZUŠ Žlutice (Filip Štěrba, David Pásek, Aneta Křenčilová). Na 1. místě se umístilo družstvo ze ZŠ Manětín ve složení David Hanus, Kateřina Volrábová, Martina Pašková).

V kategorii starších žáků se na 3. místě umístilo družstvo žáků z třídy 2. A, a to Jiří Horník, Jiří Bláha, Jakub Liška, druhé místo obsadili žáci třídy 3. A (Petr Starenko, Lukáš Kos, Dominik Kuna)., na 1. místě skončilo družstvo třídy 1. A jejichž členy byli Jiří Moucha, Marek Bartůněk a Jan Král.

Vítězové obou kategorií postupují do regionálního kola, které se uskuteční 29.3.2017 v prostorách Střední lesnické školy Žlutice, p.o. Vítězům gratulujeme a všem soutěžícím děkujeme za účast.

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality