×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Celorepublikové kolo soutěže středních odborných škol o Pohár předsedkyně OS DLV

Celorepublikové kolo soutěže středních odborných škol o Pohár předsedkyně OS DLV

02. 05. 2019

Střední lesnická škola Žlutice se stala jedním z organizátorů celorepublikového kola soutěže středních odborných škol o Pohár předsedkyně OS DLV. Jednalo se o 1. ročník této soutěže, který vyhlásil Odborový svaz pracovníků dřevozpracujících odvětví, lesního a vodního hospodářství v České republice v čele s předsedkyní organizačního výboru a ředitelkou soutěže paní JUDr. Mgr. Jaroslavou Nestěrovou.

Cílem soutěže bylo formovat pozitivní vztah žáků k tělesnému a duševnímu zdraví, dále pak objasnit význam péče o bezpečnost a ochranu zdraví při práci z humánního, etického a ekonomického hlediska a v neposlední řadě připravit žáky na bezpečný výkon jejich budoucího povolání.

Celorepublikové kolo se odehrálo dne 26.04. 2019 v prostorách Střední lesnické školy Žlutice. Soutěžilo se v kategoriích družstva a jednotlivci. Celkem se soutěže zúčastnilo 13 žáků ze tří středních odborných škol. Soutěž byla rozdělena do několika částí. Na začátku soutěže absolvovali žáci krátké školení od zdravotníků a získali cenné rady. První část soutěže byla teoretická ve formě písemného testu z všeobecně platných právních předpisů a zajištění BOZP. Ve druhé praktické části, se museli soutěžící poprat s řešením modelových situací. Třetí část byla teoreticko-praktická, ve které soutěžící poskytovali první pomoc.

Střední lesnická škola Žlutice zaznamenala velké úspěchy. V kategorii družstev se na 3. místě umístilo družstvo ze SLŠ a SOU Křivoklát Písky. Na 2. místě se umístilo družstvo ze SLŠ Žlutice ve složení žáků 3. ročníku oboru Lesnictví Tereza Pekarčíková, Lenka Schwarzová a Jiří Moucha. První místo obsadilo opět družstvo ze SLŠ Žlutice v sestavě žáků 3. ročníku oboru Lesnictví Michael Golc, Jiří Karnoll a Vojtěch Janda. V kategorii jednotlivců se na 3. místě se umístil žák SLŠ Žlutice Vojtěch Janda. Druhé místo obsadil žák ze SOŠ lesnické a strojírenské Šternberk. První místo obsadila žákyně SLŠ Žlutice Tereza Pekarčíková.

Celá soutěž se odehrávala v přátelském duchu, a kromě nádherných cen si soutěžící odnesly spousty informací a načerpaly mnoho zkušeností.

Gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

 

 

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality