×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . 1. ročník regionálního kola soutěže YPEF

1. ročník regionálního kola soutěže YPEF

21. 05. 2019

(Young People in European Forests) na Střední lesnické škole ve Žluticích

Dne 16.05.2019 se Střední lesnická škola Žlutice, p.o. stala místem konání již IX. ročníku regionálního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests), která se stává čím dál víc populárnější.

Soutěžilo ve třech disciplínách, a to z vědomostního testu z oblasti lesnictví, lesních ekosystémů a lesnické politiky. Druhou disciplínou byla poznávačka, ve které soutěžící museli správně určit rostliny, živočichy, stromy a horniny vyskytující se v lese a v jeho blízkosti. Třetí disciplína byla praktická část, kde soutěžící prověřili svoji znalost lesních zvířat, které museli následně předvést pomocí pantomimy. V regionálním kole se utkalo 8 družstev v kategorii mladší žáci z následujících škol: ZŠ Dukelská Kraslice, ZŠ a ZUŠ Žlutice, Gymnázium a Střední odborná škola z Klášterce nad Ohří, ZŠ a MŠ Lázně Kynžvart, Základní škola Kamenná Aš, ZŠ a MŠ Ostrov, Gymnázium Kadaň a Masarykova základní škola Lubenec. Vítězem této kategorie se stalo družstvo z Gymnázia a Střední odborné školy z Klášterce nad Ohří ve složení Veronika Müllerová, Jan Vlasák a Jan Dolejš. V kategorii starší žáci své vědomosti a dovednosti mezi sebou porovnávalo 5 družstev z následujících škol: Gymnázium Kadaň, Gymnázium a Střední odborná škola z Klášterce nad Ohří, Gymnázium Ostrov, Gymnázium a SOŠ Podbořany a Střední lesnické školy Žlutice, p.o. Vítězem této kategorie se stalo družstvo ze Střední lesnické školy Žlutice, p.o. ve složení Stanislav Večeřa, Marek Bartůněk a Jiří Moucha. Vítězové obou kategorií postupují do národního kola soutěže, které se uskuteční ve dnech 17.6. až 18.6.2019 v Kostelci nad Černými lesy pod záštitou Fakulty lesnické a dřevařské, České zemědělské univerzity v Praze.

Všem soutěžícím děkujeme za účast a za krásné setkání a výměnu zkušeností, které probíhalo v přátelském duchu, a vítězům obou kategorií přejeme hodně štěstí v národním kole.

 

 

 

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality