×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . X. ročník místního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests) na Střední lesnické škole ve Žluticích

X. ročník místního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests) na Střední lesnické škole ve Žluticích

22. 02. 2020

Dne 18.02.2020 se Střední lesnická škola Žlutice, p.o. stala místem konání jubilejního X. ročníku místního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests).

Soutěžilo se ve třech disciplínách, a to z vědomostního testu z oblasti lesnictví, lesních ekosystémů a lesnické politiky. Druhou disciplínou byla poznávačka, ve které soutěžící museli správně určit rostliny, živočichy, stromy a horniny vyskytující se v lese a v jeho blízkosti. Třetí disciplína byla praktická část, ve které se skládalo dřevěné puzzle na čas.

V místním kole se utkalo 8 družstev v kategorii mladší žáci, kteří na SLŠ Žlutice zavítali ze ZŠ v Manětíně a ze ZŠ v Bochově. V kategorii starší žáci své vědomosti a dovednosti porovnávalo mezi sebou 5 domácích družstev.

Vítězem v kategorii mladší žáci se stalo družstvo ze ZŠ Manětín ve složení Tereza Myslivcová, Jonáš Haala a Mikuláš Klein. Na druhém místě se umístily dívky ze ZŠ Bochov Simona Klejdusová, Hoang Trang Thu a Tereza Lehečková. Třetí místo patřilo opět družstvu ze ZŠ Bochov ve složení Vladimír Broft, Filip Kozler a Michael Gašpár.

V souboji domácích družstev se na prvním místě umístili Matěj Blecha, Lukáš Raul a Jakub Zíma. Druhé místo obsadily žákyně druhého ročníku Eliška Stará. Petra Lískovcová a Andrea Voborníková. V těsném závěsu se pak na třetím místě umístilo družstvo v obsazení František Eliáš, Jan Tucauer a Sandra Fišerová. Vítězná družstva z obou kategorií postupují do regionálního kola, které se bude odehrávat v dubnu na Střední lesnické škole Žlutice. Všem děkujeme za účast, vítězům přejeme hodně štěstí v regionálním kole.

Lesu a soutěži YPEF ZDAR

 

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality