×
Co hledáte?
Úvod . Události . Den otevřených dveří

Den otevřených dveří

24. 02. 2022

Na Střední lesnické škole ve Žluticích probíhala pro zájemce o studium v pátek 18. února celodenní akce ,,Den otevřených dveří“.

Program byl velmi pestrý a zajímavý. K vidění tak byla technická laboratoř s možností vyzkoušení si 3D tisku, práci s digitálními mikroskopy a termokamerami. Pokácet si strom anebo naložit dříví na vyvážecí soupravu mohli návštěvníci v 3D učebně simulátorů. Poznávání přírodnin, hmatovky, ochutnávání produktů z přírodnin bylo možné vyzkoušet v rámci lesní pedagogiky. Nechyběly zajímavé kvízy v učebnách cizích jazyků a knihovně. V aule školy probíhala ukázka lovecké hudby, vábení jelenů a ostatních druhů zvěře. Návštěvníci se mohli podívat do malého muzea motorových pil, domova mládeže a tělocvičny. V nových dílnách si mohli vyrobit svoji ptačí budku. V areálu školy se pak představil obor Lesní mechanizátor a autoškola. Bylo možné prohlédnout si kynologický a sokolnický areál a jako třešnička na dortu byla možnost prohlídky našeho nového, moderního skleníku, kde se prezentoval obor Zahradník.

Celý den byl plný pohodové, příjemné a veselé atmosféry. Děkujeme všem, kteří se přijeli podívat a všem organizátorům děkujeme za přípravu a realizaci.

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality