×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . VII. ročník regionálního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests) na lesárně

VII. ročník regionálního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests) na lesárně

04. 04. 2017

Dne 29.3.2017 se Střední lesnická škola Žlutice, p.o. stala místem konání již VII. ročníku regionálního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests), která se stává čím dál víc populárnější.

Soutěžilo ve třech disciplínách, kterými byli vědomostní test z oblasti lesnictví, lesních ekosystémů a lesnické politiky. Druhou disciplínou byla poznávačka, ve které soutěžící museli správně určit rostliny, živočichy, stromy a horniny vyskytující se v lese a v jeho blízkosti. Třetí disciplína byla praktická část, kde soutěžící prověřili svůj hmat a museli pouze podle hmatu poznat přírodniny.

V regionálním kole se utkalo 5 družstev v kategorii mladší žáci z následujících škol: ZŠ Manětín, 2. ZŠ v Plzni, Gymnázium a Střední odborná škola z Klášterce nad Ohří, Gymnázium Ostrov, ZŠ Podbořany. Vítězem této kategorie se stalo družstvo ze Základní školy Manětín ve složení David Hanus, Kateřina Volrábová a Martina Pašková. V kategorii starší žáci své vědomosti a dovednosti porovnávalo 5 družstev z následujících škol: Gymnázium Jaroslava Vrchlického v Klatovech, Gymnázium a Střední odborná škola z Klášterce nad Ohří, Gymnázium Ostrov, Gymnázium a SOŠ Podbořany, Střední lesnické školy Žlutice, p.o. Vítězem této kategorie se stalo družstvo z Gymnázia Ostrov s žákyněmi Jana Picurová, Radka Janků a Adéla Brucknerová.

Všem soutěžícím děkujeme za účast a za krásné setkání a výměnu zkušeností, které probíhalo v přátelském duchu, a vítězům obou kategorií přejeme hodně štěstí v národním kole.

Tak lesu a YPEFU zdar

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality