×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Dřevorubec junior 2019

Dřevorubec junior 2019

02. 05. 2019

Jako již tradičně i letos se odehrálo na půdě SLŠ a SOU Křivoklát Písky setkání mladých evropských dřevorubců, aby se zúčastnili soutěžní přehlídky žáků v práci s motorovou pilou. Soutěž Dřevorubec junior 2019 probíhala ve dnech 25 až 26. dubna.

Celkem soutěžilo 31 závodníků z pěti zemí, včetně soutěžících z Rakouska. Již tradiční závodníci z Polska bohužel letos nedorazili. Soutěž probíhala přesně v souladu s mezinárodními pravidly, podle kterých se soutěžilo v disciplínách: výměna řetězu, kombinovaný řez, přesný řez, odvětvování a kácení. Souběžně však také probíhaly doprovodné disciplíny jako hod sekyrou, práce s vyvážecí soupravou, řezání břichatkou, střelba na laserové střelnici, kterých se mohl zúčastnit každý, tedy i veřejnost.

Střední lesnickou školu Žlutice reprezentovali žáci 3. ročníku oboru Lesní mechanizátor Daniel Kuvik a Ivan Georgiev. Ani v letošním ročníku nezůstala Střední lesnická škola Žlutice pozadu a odvezla si krásná umístění. V disciplíně kácení obsadil 2. místo Daniel Kuvik. Při vyhlášení celkových výsledků za školy ČR, se SLŠ Žlutice umístila na 3. místě.

Celá akce proběhla v přátelském a sportovním duchu a mohla tak naplnit svůj hlavní cíl, a sice umožnit mladým dřevorubcům navázat přátelství s jejich evropskými kolegy a motivovat je k další práci a k dalšímu sebezdokonalování.

Děkujeme klukům za perfektní reprezentaci a všem učitelům odborného výcviku za jejich přípravu.

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality