×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Evropského finále mezinárodní soutěže YPEF (Young People in European Forests)

Evropského finále mezinárodní soutěže YPEF (Young People in European Forests)

01. 10. 2019

Evropského finále soutěže YPEF se v letošním roce úspěšně zhostila Česká republika. V pořadí již IX. ročník proběhl ve dnech 24. – 27. září 2019 v Rekreačním zařízení Olšina u Vojenských lesů a statků, s. p. Tohoto finále se účastnili soutěžící z Polska, Maďarska, Rumunska, Ukrajiny, Estonska a Litvy. Českou republiku reprezentovalo vítězné družstvo z národního kola ve složení Marek Bartůněk, Jiří Moucha a Stanislav Večera ze Střední lesnické školy Žlutice.
Po oficiálním odstartování soutěže proběhla soutěž národních týmů. Letošním aktuálním tématem prezentací, jež byly následně hodnoceny členy mezinárodní komise YPEF, byla „Voda a les“. Do hodnocení výsledků se také započítával odpolední písemný test složený z otázek dle učebních textů přímo určených pro evropské finále. Večer následovali dobrovolné prezentace národních týmů, jež představili lesnictví a kulturu jednotlivých zemí.
Druhý den byli účastníci rozlosování do mezinárodních týmů a soutěžili v různých praktických dovednost, jako bylo měření výšky stromu, odhad stáří stromu apod. Poté následovalo již dlouho očekávané vyhlášení výsledků a závěrečný ceremoniál. Český tým obsadil skvělé třetí místo v národních týmech a Jiří Moucha zvítězil v mezinárodní části. Jeho úspěch umocnil třetím místem v mezinárodních týmech Marek Bartůněk.
Střední lesnická škola Žlutice se evropského finále soutěže YPEF účastnila i jako jeden ze spoluorganizátorů. Vítězům gratulujeme, děkujeme za skvělou reprezentaci školy a Karlovarského kraje a děkujeme žákům SLŠ Žlutice za pomoc při organizaci této prestižní mezinárodní soutěže.

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality