×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Výsledky místního kola soutěže YPEF

Výsledky místního kola soutěže YPEF

10. 03. 2022

XII. ročník místního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests) na Střední lesnické škole ve Žluticích

Střední lesnická škola Žlutice, p.o. se stala místem konání XII. ročníku místního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests).

Soutěžilo se ve třech disciplínách, a to z vědomostního testu z oblasti lesnictví, lesních ekosystémů a lesnické politiky. Druhou disciplínou byla poznávačka, ve které soutěžící museli správně určit rostliny, živočichy, stromy a horniny vyskytující se v lese a v jeho blízkosti. Třetí disciplína byla praktická část, ve které se skládalo dřevěné puzzle na čas a házelo se špalkem do dálky.

V místním kole se utkalo 5 družstev v kategorii mladší žáci, kteří na SLŠ Žlutice zavítali ze ZŠ Manětín a ze ZŠ Bochov. V kategorii starší žáci své vědomosti a dovednosti porovnávali mezi sebou družstva ze SLŠ Žlutice a GSOŠ Podbořany.

Vítězem v kategorii mladší žáci se stalo družstvo ze ZŠ Manětín ve složení Štěpán Blažek, Vojtěch Štika, Daniel Šmíd. V souboji kategorie starších družstev se na prvním místě umístili žáci SLŠ Žlutice Alois Fatura, Běla Vaculíková a Adam Martínek. Vítězná družstva z obou kategorií postupují do regionálního kola, které se bude odehrávat v dubnu na Střední lesnické škole Žlutice. Všem děkujeme za účast, vítězům přejeme hodně štěstí v regionálním kole.

Lesu a soutěži YPEF ZDAR

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality