×
Co hledáte?
Úvod . Události . Třetí ročník soutěže středních odborných škol ,,O pohár předsedkyně Odborového svazu DŘEVO, LESY, VODA“

Třetí ročník soutěže středních odborných škol ,,O pohár předsedkyně Odborového svazu DŘEVO, LESY, VODA“

02. 11. 2022

Již po třetí měla Střední lesnická škola Žlutice, p.o. tu čest být spoluorganizátorem národního kola soutěže ,,O pohár předsedkyně Odborového svazu DŘEVO, LESY, VODA“. Tato soutěž začíná místními koly, která se konají na středních odborných školách a vítězové těchto kol postupují do kola národního.

Národní kolo se konalo v pátek 21. října 2022 v prostorách Střední lesnické školy Žlutice. Soutěžilo se ve dvou kategoriích družstva a jednotlivci. Soutěž je rozdělena do tří částí, ta první je část teoretická, složená ze všeobecně platných právních předpisů na zajištění BOZP, druhá část je praktická, kdy soutěžící řeší modelové situace a třetí teoreticko-praktická část řeší poskytování první pomoci.

Smyslem této soutěže je vštěpovat základní principy bezpečnosti práce žákům již během vyučovacího procesu a tímto zlepšit připravenost mladých lidí na přechod do pracovního procesu. V letošním ročníku předvedli soutěžící perfektní výkony, které v závěru vyhodnotili i pracovníci z Červeného kříže Karlovy Vary.

V soutěži družstev se na 1. místě umístilo družstvo České lesnické akademie Trutnov, 2. místo obsadila Střední lesnická škola Žlutice, ve složení žáků Adéla Mouchová, Vojtěch Mašát a Filip Kolbinger, třetí místo patří družstvu Střední odborné školy a středního odborného učiliště Křivoklát.

V soutěži jednotlivců obsadili 1. a 2. místo žáci české lesnické akademie Trutnov a třetím místě se umístil žák Střední odborné školy lesnické a strojní Šternberk.

Děkujeme všem pořadatelům a sponzorům, kteří se na této soutěži podíleli a poskytli žákům velmi krásné ceny a velký dík patří celému realizačnímu týmu Odborového svazu DŘEVO, LESY, VODA a předsedkyni organizačního výboru a ředitelce soutěže JUDr. Mgr. Jaroslavě Nestěrové.

Další aktuality

Smysluplná brigáda během letních prázdnin.

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests) Jako již tradičně, tak ...

Pracovníci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky oznámili další nález sršně asijské ...

Další aktuality